ELEV PÅ SPRÅKINTRODUKTION

På Rudbeck vill vi att du ska må bra! Vi vill att du ska få nya kompisar, att du ska ha roligt i skolan och efter skolan. 


Nätverket är en grupp av personer på Rudbeck som gör olika saker tillsammans. Det är gymnasieelever från Rudbeckskolan och vuxna personer från till exempel Svenska kyrkan som vill hjälpa dig att prata bättre svenska och som vill hjälpa dig att ha kul i Sverige!

Går du på språkintroduktion kan du vara med i de aktiviteterna som Nätverket fixar! Här finns det information om vilka aktiviteter du kan komma till.


Språk- och Plugg gruppen

På Språk & Plugg gruppen får du hjälp med att öva prata svenska och med dina läxor. Vi ses varje onsdag kl. 14.00 i K-korridoren, i rummet K14. Där finns det personer som är duktiga på svenska, matematik och andra ämnen. Varje torsdag får din lärare en lista där du kan skriva ditt namn till nästa vecka. Listan lämnas in i G002 senast på måndagar kl. 16.00. Du måste ta med dig dina böcker och material som du vill ha hjälp med! .

Kompisskap

Kompisskap betyder att du får en ny kompis! Du får träffa en gymnasieelev som går på Rudbeck. Du och din kompis kan komma tillsammans till aktiviteter som finns på Rudbeck. Ni ska också umgås på fritiden. Den eleven du träffar har samma intressen som du. Du måste gå minst SFI C, för att ni ska kunna prata och ha roligt med varandra. Det finns begränsade platser. 

Om du vill vara med i Kompisskap måste du skriva ett mail till elevcoachen daniela.calderon@rudbeck.se. Skriv som rubrik: "Kompisskap" och berätta lite om dig själv. Du kan också ringa elevcoachen till 073 915 27 52. Eller komma förbi G002.

Prova på och lovaktiviteter

Under skolåret fixar vi aktiviteter som du kan prova på.. Då kan du testa på olika sporter, på musik, eller annat. När det är höstlov, jullov, sportlov och påsklov fixar skolan också aktiviteter som du kan gå på. Skolan betalar allt. Ibland kan du fortsätta på aktiviteten om det finns en grupp för dig. Det är bra om du har en bra och rolig fritid! Du måste anmäla dig till aktiviteterna och om du inte kan komma måste du meddela det. 

Klicka här för att se en lista på aktiviteter på Höstterminen.

Hitta en förening

För dig som har tränat en idrott eller gjorde någon aktivitet i ditt hemland som du vill fortsätta med i Sverige. Vi kan hjälpa dig att hitta en förening! Du kan också kontakta oss om du vill testa något nytt. Du kan skriva ett mail till elevcoachen daniela.calderon@rudbeck.se. Skriv som rubrik "Hitta en förening" och berätta vad du vill träna eller göra i Sverige. Du kan också ringa elevcoachen till 073 915 27 52. Eller kom förbi G002.